Kookseizoen 2018-2019


Kookavonden op 15 februari. In december hebben wij het kookseizoen ingezet met ‘Patati patata’. In elk gerecht was één van de ingrediënten aardappel (patat op zijn vlaams). Aardappelsoep met snijboontjes, volgens Jeroen Meus een van de oudste soepen ter wereld. Antoine-Augustin Parmentier rust al meer dan twee eeuwen op het kerkhof van Père-Lachaise in Parijs, maar zijn geest leeft verder in deze potage parmentier. Voorgerecht : Hasselback aardappelen met gegrilde zalm en dillesaus. Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm. De patat wordt ingesneden, niet helemaal doorsnijden, in schijfjes van 3 mm, overgoten met kruidenboter en in de oven gezet. De aardappels worden lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. Hoofdgerecht : Zelfgemaakte kroketjes met varkenshaasje en groenten. Dit behoeft geen uitleg.

Voor februari moet ik nog ne keer in mijn boeken snuffelen
Voor maart gaat David Aelbrecht een menu uitwerken. Dat wordt weer smullen. Wees op tijd op vrijdag 15 februari en 15 maart, om 19u beginnen wij er aan.

Je kan steeds inschrijven tot één week voor datum! Graag een mailtje naar Pascal (pascal.willems@proximus.be)


TERUG