Wie dan wel ?

Als wij niet meer geloven dat het kan,
wie dan wel ?
Als wij niet meer vertrouwen op houden van,
wie dan wel ?
Als wij niet meer proberen om van fouten wat te leren en het getij te keren
wie dan wel ?
Als wij niet meer zeggen hoe het kan;
wie dan wel ?
Als wij niet meer weten wat er toe doet,
wie dan wel ?
Als wij er niet in slagen de ideeën aan te dragen voor een kans op betere dagen,
wie dan wel ?
Als wij niet meer geloven dat het kan,
wie dan wel ?
Als wij niet meer komen met een plan ,
wie dan wel ?
Als wij er niet voor zorgen dat de toekomst is geborgen voor de kinderen van morgen,
wie dan wel ?

(P. Van Vliet)

Zomerse barbecue 4 augustus 2018

Het BBQ gebeuren is al een hele tijd één van de zomerse activiteiten van KWB. Om juist te weten wanneer de eerste editie doorging zal ik deze winter in de archieven moeten duiken. Vermoedelijk was er al een zomerse bakactiviteit in de jaren '80. We begonnen opnieuw met BBQ, op de speelplaats van de school in de Assestraat. Enkele jaren later toen de nieuwe school en de parochiezaal open waren werden de vuren naar de Kapellestraat verhuisd.
Bij goed weer bleven we buiten op de kleuterspeelplaats. Er werd heel wat verhuisd: tafels, stoelen, planken, vuren... Kortom ALLES . Toen "de gemeente" stoelen en tafels kon leveren werd het werk al wat lichter. Hete zomerdagen eindigden soms op een daverende donder en stortregen... Gezellig ribbetjes afknabbelen veranderde dan in een evacuatieoefening. Soms konden we pas in de namiddag de "waar bakken we vanavond" vraag oplossen.
Dit jaar vonden we een nieuwe bbqplek, het voetbalterrein van VC Terheide. Koen en Chris, welbekend in de Groenstraat hebben met hun jaarlijkse bbq van de Groenstraat al heel wat ondervinding met deze locatie. Veel plaats buiten en binnen en geen traplopen meer waren zeker pluspunten.
Na veel jaren "alles zelf" doen : wassen, snijden, bakken, afwassen, opruimen en genieten werd nu een groot deel van de "bakwerken" uitbesteed. Wij prepareerden nog de hapjes vooraf en zorgden er voor dat de gasten konden genieten van prima gerechten, frisse dranken en gezellige babbels tot laat in de avond/nacht. Dat het intussen al enkele graden minder warm was vonden we niet erg. Er was immers ruimte in de kantine waar we nog een tijd(je) de wereldproblemen konden bespreken.
Bedankt VC Terheide ! We hopen dat de Pompoentocht, die we voor het eerst samen organiseren even succesvol zullen zijn.
Flor

Gezinsweekend Oostende 24-25-26 augustus

Vrijdag: Aankomst

Afspraak in Vayamundo Oostende in de bar op vrijdagavond. Op weekend gaan naar zee is altijd een dubbeltje op zijn kant; is het goed weer, dan zit waarschijnlijk het verkeer tegen; valt het verkeer mee, dan is er waarschijnlijk slecht weer voorspeld. Voor ons was het optie twee: volgens Frank zou vrijdag de beste dag worden. Velen hadden dan ook beslist om de fiets thuis te laten.
Na kennis gemaakt te hebben met het systeem van buffet, het was wel effekes zoeken, voorgerecht hier, saladebar daar, nagerechten ginder, stond er een strandwandeling op het programma richting Oostende centrum. Iemand had horen zeggen dat er een bierfestival plaats vond. Het festival hebben wij gevonden maar geen plaats meer om ergens te schuilen, want ja, het begon te regenen. Dan maar een café binnen in de uitgaansbuurt van Oostende. Spijtig genoeg was het een jongeren café dat stilaan vol liep en waar gewoon praten niet meer mogelijk was. Sommigen beslisten dan maar met de tram richting hotel te gaan om daar in bar nog iets te nuttigen.

Zaterdag: fietstocht Oostende 14-18 of wandelen op rechteroever en de Amandine

Zes dapperen hadden gekozen voor een deel van de fietstocht "Oostende 14-18" te doen. Deze fietstocht passeert aan Vayamundo, dus wij zaten direct op het parcours. Dit parcours leidde ons langs de zeedijk, dat verboden terrein was voor de Oostendenaar tijdens de bezetting. Aan de vaargeul kwamen wij te weten dat de Engelsen deze hebben willen versperren door boten te laten zinken, wat eigenlijk een zelfmoordactie was. Wij reden langs de spuikom die werd gebruikt als landingsbaan voor verkenningsvliegtuigen. Wij passeerden ook langs de dokken waar de gevreesde U-boten veilig lagen en op het droge werden getrokken voor herstelling. Tegen de middag hadden wij afgesproken met de wandelaars in het Maria Hendrika park. De zon scheen toen zo lekker dat de fietsers buiten op het terras de lunch hebben genuttigd wat bij sommige wandelaars binnen wat wrevel opwekte en Koen dacht dat hij wat kiezers zou verliezen.
De geplande boottocht in de namiddag kon niet doorgaan omwille van de woelige zee. Dan maar het bezoek aan de Amandine van zondagnamiddag verschoven naar zaterdag en wij hoopten dat er zondag wel gevaren kon worden. De Amandine is een Ijslandvaarder die nu is ingericht met een tentoonstelling over het ruige leven aan boord tijdens de tochten naar Ijsland.
Na het uitstekend buffet, werden wij verwacht in het domein van Raversijde voor een exclusief avondbezoek aan de Atlantikwall. Muzikanten en kunstenaars toonden hun kunsten tijdens de nocturne.

Zondag : Kubb en boottocht

Het is een traditie geworden dat er KUBB wordt gespeeld op zondagvoormiddag. Wij konden 4 teams maken die het tegen elkaar opnamen op het strand. Weeral was er van de voorspelde regen niks te merken. Na het buffet en de ook al traditionele groepsfoto reden wij naar Oostende voor de laatste geplande activiteit. Een boottocht van 45 min langs de kust van Oostende met de Franlis rederij. Nu was de regen wel spelbreker, gelukkig kon er binnen geschuild worden met een drankje dat in de prijs was inbegrepen. Aan iedereen die er bij was, bedankt voor het mooie weekend.

Foto's vind je in onze fotocollecties


HOME